Menu od 03.09.2019

PRZEKĄSKI
 SNACKS

FRYTKI Z BATATÓW/ SWEET POTATOE FRIES  9zł

NACHO’S GUACAMOLE I POMIDOROWĄ SALSĄ/GUACAMOLE AND TOMATOE SALSA 14zł

CHORIZO QUESADILLA 17 ZŁ

PALUSZKI /SALT STICKS „LAJKONIK”  70gr 4ZŁ

LAY’S CHIPSY 40gr 4ZŁ                  ORZESZKI „FELIX”(PUSZKA)  10ZŁ

PRZYSTAWKI
STARTERS

SMALCZYK Z CEBULĄ I BOCZKIEM  WŁASNEGO WYROBU Z OGÓRKIEM KISZONYM I PIECZYWEM 10 ZŁ
LARD WITH  ONION AND BACON WITH  PICKLES AND BREAD

TATAR PO POLSKU Z BUŁECZKĄ  19 zł
POLISH BEEF TARTAR WITH BAKED ROLL

MOZZARELLA Z  MARYNOWANYMI POMIDORKAMI CHERRY I BAZYLIOWYM PESTO 21 ZŁ
MOZZARELLA WITH MARINATED CHERRY TOMATOES  AND BASIL PESTO

CARPACCIO Z PIERSI KACZI BARBERIE NA KOLOROWYCH SAŁATACH Z KIEŁKAMI SŁONECZNIKA 24 ZŁ
DUCK BARBERRIE BREAST CARPACCIO ON A BAD OF MIX GREENS WITH SUNFLOWER SPROUTS

KREWETKI (6 SZT.) SMAŻONE NA MAŚLE Z WINEM, CZOSNKIEM I NATKĄ PIETRUSZKI 27 ZŁ
PAN-FRIED SHRIMPS (6 PCS.) ON BUTTER AND WINE WITH GARLIC AND PARSLEY

(+3zł za każdą dodatkową krewetkę/ for each extra shrimp)

KOSZYK PIECZYWA (PIECZONA BUŁKA , CHLEB JASNY/CIEMNY) Z MASŁEM  5 ZŁ
BREAD BASKET (BAKED ROLL/ WHITE/DARK BREAD) WITH BUTTER

ZUPY
SOUPS

ROSÓŁ  Z KURY  Z MAKARONEM  12 ZŁ
HEN CONSOME WITH NOODLES

KLASYCZNE  FLAKI  Z PIECZYWEM 14 ZŁ
POLISH TRIPE SOUP WITH BREAD

KREM Z PIECZONEGO BURAKA Z KOZIM SERKIEM 16  ZŁ
CREAM OF ROASTED BEETROOT  WITH GOAT CHEESE

SAŁATY JAKO PRZYSTAWKA /DANIE GŁÓWNE
SALADS AS A STARTER/MAIN COURSE

SAŁATA CEZAR Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM  15 ZŁ / 25 ZŁ
CEASAR SALAD WITH  GRILLED CHICKEN

KOLOROWE SAŁATY  Z  WĘDZONYM ŁOSOSIEM, AWOKADO I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 19ZŁ / 29ZŁ
 COLOURFULL SALAD’S MIX WITH SMOKED SALMON, AVOCADO AND ROASTED SUNFLOWER SEEDS

MIX SAŁAT ZE SMAŻONĄ WĄTRÓBKĄ DROBIOWĄ, CHRUPIĄCYM BOCZKIEM, JABŁKIEM
I SOSEM  MALINOWYM 15 ZŁ / 25 ZŁ
MIX GREENS WITH FRIED  CHICKEN LIVER, CRISPY BACON , APPLE AND RASPBERRY SAUCE

 

 

PIEROGI I MAKARONY
DUMPLINGS & PASTAS

PIEROGI RUSKIE OKRASZONE BOCZKIEM (7 SZT.) 21ZŁ
RUSSIAN DUMPLINGS WITH BACON TOPPING

PIEROGI Z MIĘSEM OKRASZONE CEBULKĄ (7 SZT.)  23 ZŁ
DUMPLINGS STUFFED WITH MEAT WITH ONION TOPPING

MAKARON W PESTO Z SUSZONYCH POMIDORÓW Z KURCZAKIEM I RUKOLĄ 27 ZŁ
PASTA WITH SUNDRIED TOMATOE’S PESTO, CHICKEN BREAST AND ROCKET SALAD

MAKARON Z GRZYBAMI LEŚNYMI DUSZONYMI W ŚMIETANIE 29 ZŁ
PASTA WITH FOREST MUSHROOM IN CREAMY SAUCE

 

 

DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSES

KOTLET SCHABOWY Z ZIEMNIAKAMI Z WODY I  MIZERIĄ 31 ZŁ
BREADCRUMB PORK CUTLET WITH BOILED  POTATOES AND CUCUMBER AND SOUR CREAM SALAD

SZNYCEL Z PIERSI KURCZAKA PUREE I MARCHEWKĄ Z GROSZKIEM 29 ZŁ
CHICKEN BREAST SHNITZEL WITH PUREE AND CARROT & PEAS STEW

KOTLET MIELONY Z PUREE ZIEMNIACZANYM I BURACZKAMI NA CIEPŁO 25 ZŁ

FRIED  BREADCRUMBED MINCED PORK WITH  PUREE AND  BEETROOT STEW

PIECZONA  KACZKA  Z  KLUSKAMI ŚLĄSKIMI, JABŁKIEM  I  ŻURAWINĄ NA CIEPŁO 41 ZŁ
ROASTED DUCK  WITH POTATOE DUMPLINGS AND APPLE WITH CRANBERRY SAUCE

STEK Z ANTRYKOTU(220-250GR) Z PUREE TRUFLOWYM I SMAŻONYMI GRZYBAMI  PORTOBELLO   42 ZŁ
ENTRECOTE STEAK WITH TRUFFLE POTATOE PUREE AND FRIED PORTOBELLO MUSHROOM

PIECZONY FILET ŁOSOSIA  Z  LIMONKOWYM PUREE Z ZIELONEGO GROSZKU
ORAZ POMIDOROWĄ  SALSĄ Z MANGO 46 ZŁ
BAKED SALMON FILLET WITH LIME/GREEN PEA’S PUREE WITH TOMATOE/MANGO SALS

MENU DLA DZIECI/KIDS MENU

ROSÓŁ Z MAKARONEM  5ZŁ

MAKARON „KOKARDKI” Z SOSEM A’LA BOLOGNESE 12ZŁ

„NUGGETSY” Z KURCZAKA Z FRYTKAMI  12ZŁ

NALEŚNIKI Z NUTELLĄ I BITĄ ŚMIETANĄ 12ZŁ

DESERY
DESSERTS

SERNIK NA CIEPŁO Z MUSEM Z MALIN 12 ZŁ
CHEESECAKE WITH RASPBERRY SAUCE

BEZA Z KREMEM Z MASCARPONE I MANGO  15 ZŁ
MERINGUE WITH MASCARPONE  AND MANGO SAUCE

TARTA OREO ZE ŚWIEŻYMI OWOCAMI  18 ZŁ
OREO TART WITH FRESH FRUITS

GAŁKA LODÓW 5ZŁ
SCOOP OF ICE CREAM