Menu od 15.11.2019

Menu z finałowej kolacji „przemiany” Villi w Domek
 z pomocą znanego telewizyjnego
Eksperta Kulinarnego

Tatar z polędwicy wołowej z żółtkiem jaja od ”szczęśliwej kurki” 29zł
Marchewkowy tatar „vege” z wasabi i popcornem 19zł

Staropolskie flaki „na bogato” z pieczywem 21zł

Pieczony schab ze Świni Złotnickiej z wędzoną śliwką świętokrzyską podany z ziemniaczanymi pierogami ze skwarkami i surówką z kiszonej kapusty z kminkiem 45zł

 

12 maja 2009 Świnia Złotnicka została wpisana na polską listę produktów tradycyjnych pod nazwą wielkopolska wieprzowina złotnicka

Przystawki

Klasyczny smalec z ogórkiem kiszonym i pieczywem 12zł

Pasztet z gęsich wątróbek i konfitura z czerwonej cebuli 19zł

Staropolski bigos z chlebem 23zł

Zupy

Rosół drobiowy z makaronem 13zł

Krem z buraka z kwaśna śmietaną 17zł

Dania główne:

Kotlet schabowy z kością ze Świni Złotnickiej, zasmażana kapusta i pieczony ziemniak 39zł

Pieczona golonka przednia na kapuście z kminkiem, chrzan i musztarda 39zł

Klasyczny kotlet mielony, puree i buraczki 29zł

Gulasz z dzika z plackami ziemniaczanymi 39zł

Kaczka pieczona z jabłkami, kluski śląskie i żurawina 39zł

Grillowany pstrąg z frytkami i mieszanymi sałatami z sosem vinaigrette 36zł

Pierogi z mięsem ze skwarkami 24zł

Pierogi ruskie ze złotą cebulką 21zł

Płatki grillowanej  polędwicy wołowej na sałatach z sosem miodowo-musztardowym 29zł

Pieczony, marynowany burak z serem korycińskim  na kolorowych  sałatach 24zł

Deser

Szarlotka na ciepło z kulką lodów waniliowych 15zł

Sernik z musem z malin 12zł

Beza z kremem mascarpone z mango 15zł